Roepen van de ziel

Systemisch werk via het lichaam

Bij systemisch werk via het lichaam wordt het lichaam aangeraakt en stemmen we ons af op de laag van de ziel, jouw essentie. De ziel en het lichaam zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Situaties die je hebt meegemaakt en je niet goed hebt kunnen verwerken (trauma’s), hebben effect op het lichaam en worden opgeslagen in het celgeheugen. Deze herinneringen hebben ook effect op de zielslaag. De ziel heeft zich dan op bepaalde plekken in het lichaam of in het gehele lichaam teruggetrokken.

Soms blijft de ziel gebonden aan de situatie terug in de tijd.

Dit kun je ervaren wanneer je op de massagetafel wordt aangeraakt op de laag van de ziel. Lichaamsdelen zijn dan onbewoond en moeilijk om contact mee te maken. Je kunt moeilijk aanwezig zijn in je lichaam, wat invloed kan hebben op jouw fysieke functioneren en je emotioneel welbevinden.

De ziel is onderdeel van een groter geheel. Je kunt op deze laag dus ook voelen hoe de ziel mee-resoneert met (voor)ouders, broers, zussen, partner, het land van herkomst en met het grote veld. Naast persoonlijke trauma’s die sporen achterlaten in het celgeheugen, kunnen ook trauma’s vanuit jouw familiesysteem aanwezig zijn in je lichaam en mee-resoneren met jouw ziel. Deze hebben, net als persoonlijke trauma’s, onbewust invloed op jou.

Echte aandacht voor dat wat er is, zonder iets te willen veranderen of in te grijpen, geeft ruimte om dat wat zich aandient liefdevol en met compassie tegemoet te treden. Aanraken vanuit deze intentie is helend en verbonden met het hart, het orgaan van liefdevolle aandacht. Het hart dat ook verbonden is met de ziel en het grote veld. Via het hart kun je je ziel uitnodigen zich welkom te voelen in het lichaam.
Op deze laag kun je ook ervaren of de pijn, de angst of het verdriet dat je bij je draagt van persoonlijke aard is of dat je het draagt voor jouw familiesysteem.
Soms zullen er systemische interventies nodig zijn zoals het aannemen van je eigen plek in het systeem of teruggeven wat niet van jou is.

Praktische informatie

Systemisch werk via het lichaam is een onderdeel van een therapeutisch traject.

Voordat de therapie begint is er een intakegesprek. Herin kijken we samen of lichaamsgerichte therapie aansluit bij jouw klachten of problemen. We bepalen samen of je aan deze therapie kan beginnen. Een intakegesprek kost € 40,- en duurt ongeveer een uur. Wil je een afspraak maken, dan kun je contact opnemen via de mail: info@praktijk-stroom.nl of telefonisch: 06-24 933 618. De kosten voor een individuele sessie bedragen € 80,- en deze duurt 75 minuten.

Een flink aantal ziektekostenverzekeraars vergoedt (een deel van) de kosten voor lichaamsgerichte psychotherapie, vanuit de aanvullende verzekering. Een doorverwijzing van de (huis)arts is niet nodig. Informatie over de vergoedingen vind je bij de beroepsvereniging SBLP. Je kunt geen rechten aan die informatie ontlenen. Dus het is handig om een en ander na te vragen bij je eigen verzekering. Ik ben gediplomeerd Energetic Integration therapeut en ik ben in het bezit van een geldige VOG.

AGB praktijk-code: 90058082
AGB
zorgverlenersnummer: 90049691
RBCZ-register: Licentienummer: 808107R
Beroepsvereniging SBLP
Aangesloten bij klacht- en tuchtrecht.
Geschillencommissie: CAM coöperatie nummer 5107814

Vanwege het coronavirus gelden de volgende regels:
– Blijf thuis bij klachten van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts.
– Afmelden is kosteloos. De annuleringsregeling vervalt onder deze omstandigheden. Zelfs op het laatste moment kun je me gewoon afbellen.
– Zorg voor goede hygiënemaatregelen: Ik houd mezelf zo schoon mogelijk en reinig voor en na de sessie de oppervlakten die aangeraakt worden. Jij neemt verantwoordelijkheid voor jouw deel van de hygiëne.
– Op het toilet zijn papieren doekjes aanwezig.
– Was je handen regelmatig met water en zeep.
– Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
– Geen handen schudden.