Individuele lichaamsgerichte therapie

Energetic Integration

Individuele lichaamsgerichte therapie

Lichaamsgerichte therapie gaat er vanuit dat het lichaam een belangrijke rol speelt bij psychische problemen. Je lichaam draagt immers al je ervaringen met zich mee. Daarom kan je lichaam je meer inzichten over jezelf geven. Hoe meer je ingehouden spanningen en emoties los kan laten, hoe lekkerder je in je vel komt te zitten en steeds meer jezelf kunt zijn. Lichaamsgerichte psychotherapie is een openende therapie. Wat je in de therapie leert kun je stap voor stap in je dagelijks leven toepassen.
Over lichaamsgerichte therapie en Energetic Integration is veel geschreven. Wil je hier meer informatie over, kijk dan op de site van de vakvereniging SBLP

Energetic Integration is een vorm van lichaamsgerichte psychotherapie.

Voor wie?

In de loop je  leven doe je bewust en onbewust ervaringen op, die zowel psychisch als lichamelijk effecten kunnen hebben. Dit kan ertoe leiden dat je niet meer in contact staat met jezelf, niet lekker in je vel zit of last hebt van veel spanning en angsten. Herken je je in één of meer van de hiernaast genoemde klachten, dan is lichaamsgerichte psychotherapie misschien wel iets voor jou.

Je hoeft geen ervaring te hebben met lichaamsgerichte therapie. Het is een therapievorm die toegankelijk is voor iedereen die bereid is om naar zichzelf te kijken. Een must voor iedereen die zichzelf wil verdiepen.

Uiteraard zijn er nog tal van andere problemen of klachten waar je last van kunt hebben. Ben je benieuwd of lichaamsgerichte psychotherapie ook in jouw geval zinvol kan zijn, neem dan gerust contact op. In een oriënterend gesprek kijken we dan samen of dit bij je past.

Lichaamsgerichte psychotherapie kan je goed helpen wanneer

“Ik kwam bij Kim, omdat ik op zoek was naar meer rust en ontspanning. Ik moest tijdens het proces wel uit mijn comfortzone, maar dit leverde me ontzettend veel op en in korte tijd merkte ik al vooruitgang. De connectie die ik kon/leerde maken tussen mijn lijf en mijn hoofd was doorslaggevend in het maken van stappen in de ontwikkeling van mijzelf. Ik durfde meer te luisteren naar mijn gevoel en kon dingen opruimen en loslaten. Ik ervaar nu meer rust en acceptatie en zie het als een enorme persoonlijke groei. Geen verandering, maar een verdieping van mezelf, waarvan ik voel dat het me nog veel gaat brengen.” Nicky

Praktische informatie

Voordat de therapie begint is er een intakegesprek. Herin kijken we samen of lichaamsgerichte therapie aansluit bij jouw klachten of problemen. We bepalen samen of je aan deze therapie kan beginnen. Een intakegesprek kost € 50,- en duurt ongeveer een uur. Wil je een afspraak maken, dan kun je contact opnemen via de mail: info@praktijk-stroom.nl of telefonisch: 06-24 933 618. De kosten voor een individuele sessie bedragen € 90,- en deze duurt 75 minuten.

Een flink aantal ziektekostenverzekeraars vergoedt (een deel van) de kosten voor lichaamsgerichte psychotherapie, vanuit de aanvullende verzekering. Een doorverwijzing van de (huis)arts is niet nodig. Informatie over de vergoedingen vind je bij de beroepsvereniging SBLP. Je kunt geen rechten aan die informatie ontlenen. Dus het is handig om een en ander na te vragen bij je eigen verzekering.Ik ben gediplomeerd Energetic Integration therapeut en ik ben in het bezit van een geldige VOG.

AGB praktijk-code: 90058082
AGB zorgverlenersnummer: 90049691
RBCZ-register: Licentienummer: 808107R
Beroepsvereniging SBLP
Aangesloten bij klacht- en tuchtrecht.
Geschillencommissie: CAM coöperatie nummer 5107814

Privacybepaling

Uw gegevens heeft de therapeut nodig om contact met u te onderhouden gedurende het behandeltraject, voor het opstellen van de factuur, indien nodig voor het gebruik van een waarnemer en voor het geanonimiseerde gebruik tijdens intercollegiale toetsing. De wettelijke grondslagen uit de AVG die gelden zijn: de uitvoering van een overeenkomst en gerechtvaardigd belang. De gegevens slaat de behandelaar op in een digitaal cliëntendossier, dat beveiligd wordt middels een wachtwoord en waar alleen de behandelaar (en de waarnemer) toegang toe heeft.

Het dossier valt onder de Wet Geneeskundige Behandelingsovereenkomst en daarvoor geldt een bewaartermijn van 20 jaar. Factuurgegevens worden 7 jaar bewaard.

 

 

 

Aangesloten bij beroepsvereniging en koepelorganisatie

logo SBLP Praktijk-Stroom