Is lichaamsgerichte therapie iets voor jou?

Zelfvertrouwen vergroten:

Door meer contact met je lichaam te hebben en daardoor beter naar jezelf te luisteren vergroot je zelfvertrouwen. Je leert om steeds meer te doen wat jij wilt. Door te weten wat je wilt en je grenzen aan te geven kun je echt ‘ja’ zeggen tegen het leven.

Meer levensvreugde en energie:

Ik werk regelmatig met mensen met (beginnende) burn-out klachten of mensen met CVS (chronisch vermoeidheidssyndroom). We onderzoeken hoe de klachten zijn ontstaan en wat er moet veranderen om ze te voorkomen. Zo gaat het energielevel langzaam weer omhoog.

Minder stress, meer ontspanning:

Door middel van ademhalingsoefeningen, meditatie en mindfulness, verlaag je stress. Tijdens de therapie maak ik soms gebruik van dit soort oefeningen of ik geef oefeningen mee naar huis zodat je handvatten hebt om ook thuis te ontspannen.

Vage fysieke problemen oplossen:

Jarenlang heb ik rond gelopen met vage fysieke klachten tot er uiteindelijk reuma geconstateerd werd. Door het volgen van lichaamsgerichte therapie en de cursus Leven in je lijf kwam ik letterlijk en figuurlijk beter in mijn vel te zitten. Inmiddels ben ik reuma-vrij en heb ik geen vage fysieke klachten meer. Wellicht kan lichaamsgerichte therapie jou ook verder helpen.

Angst, somberheid of depressiviteit te boven komen:

Door je oude pijn echt op te ruimen komt er weer ruimte vrij voor blije gevoelens. Je vreugde kan steeds meer ruimte krijgen.

Beter voor jezelf opkomen en nee durven zeggen:

Tijdens de therapie onderzoeken we hoe je contact maakt en wat het met je doet. In een veilige setting leer je hier hoe je hiermee om kan gaan en krijg je nieuwe tools aangereikt die jou helpen in het dagelijks leven.

Je relatie verbeteren:

Door tijd voor jou te nemen kunnen we onderzoeken hoe jij in je relatie staat. Wat gebeurt er in de interactie met jou. Wat heb jij nodig en hoe kan jij je relatie verbeteren. Door middel van contactoefeningen leer je hier nieuwe bewegingen in te maken.

Uit je hoofd, in je lijf:

Ken je dat? Dat je maar blijft piekeren. Door middel van bewustzijnsoefeningen en mindfulness oefeningen leer je beter in je lijf te zitten waardoor je minder in je hoofd zit. Ook kun je oefeningen mee krijgen om thuis te doen als je dat wilt.

Problemen op je werk oplossen:

Loop je op je werk tegen problemen aan? Dan kan het heel helpend zijn om daar eens samen met mij naar te kijken. Want wat gebeurt er precies? En wat kan jij eraan veranderen door er anders mee om te gaan? Ik laat het je ervaren zodat je het in je werk kan toepassen.

Je fitter voelen:

Heb je burn-out verschijnselen, CVS (chronisch vermoeidheidsyndroom) of slaap je slecht? Door de oorzaak aan te pakken krijg je weer meer energie waardoor je fitter door het leven gaat.

Makkelijker contact maken:

Contact maken klinkt zo simpel, maar vaak blijkt dat lastiger te zijn dan je in eerste instantie denkt. In mijn praktijk kom ik veel mensen tegen die moeite hebben met een ander aankijken. Bij echt oogcontact ontmoet je elkaar. Je word echt gezien in wie je bent. Hoe meer je jezelf durft te zijn hoe makkelijker je gezien kan worden.

Beter voor jezelf leren zorgen:

Herken je dat? Dat je wel weet wat goed voor je is maar dat je het niet doet. Hoe komt dat toch steeds weer? En hoe kan je dit patroon veranderen? Door middel van lichaamsgerichte therapie kan je dit patroon doorbreken.