Meridiaan Chi Kung

Meer gezondheid, vitaliteit en vreugde

Meridiaan Chi Kung is een energiecultivatie die komt van een lange lijn van Chinese meesters. De basisoefeningen openen de energie in de meridiaan-koppels. Door deze oefeningen worden de blokkades in de meridianen opgeschoond. Elke beweging heeft een specifieke naam, een zielskwaliteit. Het element heeft een specifiek thema en kwaliteit. Een bepaalde beweging van de energie. Gekoppeld aan de chi, de intelligentie en het openen van de meridianen.

Meridianen zijn intelligentiekanalen. Ze vertalen zich in onze lichaamsfuncties, energielichaam, aura en onderbewuste. Iedere meridiaan is gekoppeld aan 2 organen. Een yin en een yang orgaan. En deze zijn weer gekoppeld aan een element. De 5 elementen zijn metaal, aarde, vuur, water en hout.

Je gaat ervaren wat meridianen zijn, en hoe ze te gebruiken om je gezondheid, vitaliteit en je vreugde te vergroten. Je hebt een duidelijke intentie nodig en toewijding. Zo kunnen je nieuwe houding en je lichaam groeien van binnenuit. Het is een methode op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel vlak. Je hoeft niks over meridianen of de elementen af te weten om Meridiaan Chi Kung te beoefenen. Met jouw aanwezigheid in de oefeningen gebeurt het vanzelf. Na een tijd ga je verandering in je lichaam voelen. Zere plekken, detox in je systeem, soms dipjes en soms highs. Wees kalm in dit proces. Het is onmogelijk om een huis te verbouwen zonder stof te maken.

Hoe dit te integreren in je leven? Je hebt je focus op de meridianen terwijl je beweegt. Het heeft een effect op onze gewrichten, zenuwen, pezen, vibratie van de botten, merg en organen. Door regelmatig de basisbewegingen te oefenen zal onze emotionele, mentale en fysieke staat veranderen. Ook je spirituele veld zal zich verder openen.

Het waterelement is de fundamentele bron van wie we zijn en hoe ons lichaam functioneert. Waarom is dit waterelement zo belangrijk? We zien veel waterproblemen in de wereld en dat heeft te maken met het waterelement in jezelf. De planeet warmt op. Het water trekt zich terug. Als je jong bent heb je veel water. Als we ouder worden wordt de vuurenergie steeds groter. De waterbron wordt vaak steeds kleiner of je water is vervuild met giftige stoffen. Veel mensen hebben een lage en vergiftige waterbron in zich en dat veroorzaakt veel problemen. Vaak gaan we de problemen aanpakken. Stel je een rivier voor met heel veel rotsen. Je kan de rotsen proberen weg te halen. Maar wat we met MCK doen is het waterpeil verhogen en verschonen. Dan lossen de problemen als vanzelf op.

Met Meridiaan Chi Kung verhogen we dus het waterpeil in jezelf en dat zorgt voor een betere wereld.

Het gaat erom om alle oefeningen samen te voegen en een goed fundament te bouwen. De 6 basisbewegingen zijn het belangrijkst. Deze moeten stevig staan. Als we vanuit onze organen onze lagen kunnen opladen dan krijgen we een elastisch, krachtig lichaam.

Voor wie is het geschikt?

Meridiaan Chi Kung is geschikt voor iedereen die bewust wil leven. Voor wie meer in zijn lichaam wil zijn. Heb je fysieke klachten? Dat is geen probleem. We kijken altijd naar wat jouw lichaam aangeeft wat er wel mogelijk is.

Wat brengt het je?

Praktische informatie

Ik geef MCK in Rotterdam en Breda. Kijk voor data, aanbod en prijzen in de agenda.