Meditaties

Cursus

omschrijving

Meditaties

Denk je aan meditaties, dan denk je meestal aan stilzitten op een meditatiestoeltje, zonder gedachte of beweging. Bij een actieve meditatie kom je eerst in beweging, waardoor je lichaam zich kan uiten en ontladen.

Actieve meditaties hebben een opbouw met verschillende fases die je van beweging naar rust leiden. Mediteren leert je je geest te kalmeren, je gedachten en gevoelens te observeren en te accepteren. Het bereiken van een verhoogde staat van bewustzijn gaat vaak hand in hand met een gevoel van innerlijke rust, plezier en tevredenheid.

Door actief te beginnen, zoals dansen, trillen, (chaotisch) ademen of je stem te laten horen, krijg je de mogelijkheid om je onrust los te laten, waardoor er vanuit beweging ruimte komt voor innerlijke stilte: de feitelijke meditatie. Hierdoor bereik je op een natuurlijke manier diepe ontspanning en een heldere geest. Alsof je een verfrissend bad krijgt.

Het effect van actief mediteren:
 Rust in je hoofd ervaren en ontspanning in je lijf
 Ruimte in jezelf waarnemen
 Meer energie in je lijf ervaren
 Nieuwe kwaliteiten van jezelf ontdekken
 Dichter bij je essentie komen
 Geeft voldoening en kracht

Talloze wetenschappelijk onderzoeken tonen aan dat meditatie allerlei genezingsprocessen bijzonder goed en effectief kunnen ondersteunen. Meer energie, een lagere bloeddruk, een lager cholesterolniveau, een gezonde spierspanning en hartslag, beter omgaan met stress en een diepere ademhaling zijn maar een paar van de voordelen die mediteren je brengt.

Terug naar het cursusoverzicht

Geïnteresseerd?
Neem vrijblijvend contact op via de mail info@praktijk-stroom.nl of bel 06-24 933 618

Opgeven kan via info@praktijk-stroom.nl