Leven in je lijf

Cursus

Veel mensen houden regelmatig hun adem in. Spanning wordt opgeslagen in je lijf. Patronen herhalen zich steeds. Herken je dit?

We hebben allemaal bewuste en onbewuste manieren om (even) niet te voelen. Zoals je adem vast zetten, spieren aanspannen, ergens van weg lopen of “in je hoofd gaan”. Dit zijn hele effectieve manieren om niet te voelen. De afgelopen tijd heeft ons enorm uitgedaagd om onze patronen onder ogen te zien. En nog steeds worden we daarin uitgedaagd.

Met de cursus ‘Leven in je Lijf’ krijg je handvatten aangereikt voor een andere stijl van leven, met meer ruimte voor spontaniteit en levendigheid en minder voor alles wat ‘moet’.  ‘Leven in je lijf’ heeft veel te maken met zelfbewustzijn, je eigen kracht voelen, je eigen keuzes bepalen. In elke cursus gaan we van hetzelfde uit, namelijk dat ons lichaam aangeeft wie we zijn, wat we allemaal hebben meegemaakt, waar we nog mee zitten en wat onze aandacht nodig heeft. En daarmee is werken vanuit lichaamsbewustzijn een directe weg naar meer energie.“Vooraf twijfelde ik omdat ik het spannend vind om mezelf écht te laten zien. Maar juist in groepsvorm kan ik groeien, daarom deed ik mee. Ik heb ontdekt dat ik met mijn stroom mee mag zwemmen vanuit mijn hart en mét mijn adem. Ik blijf mezelf ontdekken, observeren en met compassie kijken naar mezelf. Ik ben op het juiste pad. Dit is de weg!” Nikki Buijse

“Door deze cursus neem ik belangrijke besluiten voor mij en mijn gezin. Het programma is goed op elkaar afgestemd en op een sterke en krachtige manier aangepast aan de corona maatregelen.” Anoniem

“Door het programma kon ik ontdekken welke nieuwe bewegingen ik kon maken. Ik vind het fijn dat ik mezelf kon zijn.” AnoniemAdem is leven

Veel mensen houden hun adem als het ware in. Door voluit te ademen krijg je meer lucht. Je voorziet je lijf van meer zuurstof, meer energie. In de cursus werken we met dieper ademen en ademsessies. Dat betekent meer voelen, meer leven.

Lichaamswerk
Door lichaamsgerichte oefeningen word je je gewaar wat je lichaam te vertellen heeft. Als je je bewust bent van je lichaamssignalen en daar meer naar luistert, kom je beter in je vel en geef je je grenzen beter aan. Bio-energetica helpt daarbij.

Contact maken
Veel mensen passen zich aan uit angst afgewezen te worden. Door niet te laten zien wat je denkt of voelt, ga je contact uit de weg. In de cursus kun je experimenteren. Wat ervaar je als je je openstelt voor een ander, maar ook ‘nee’ zegt, je grenzen aangeeft, aanraakt of aangeraakt wordt?

Onderzoeken van patronen
Veel spanningen en patronen zijn terug te vinden in bekende metaforen. Denk aan: teveel op je hals halen, je staande houden, je kont tegen de krib gooien, je poot stijf houden. In dat soort uitdrukkingen komt tot uiting dat veel spanningen die je in je leven tegenkomt, in de lichaamstaal terug te vinden zijn. In de cursus worden dit soort patronen onderzocht.
Door meer te ademen wordt voelbaar waar zich spanningen in het lijf hebben vastgezet. Als je uiting geeft aan die spanningen, dan verzachten ze en kunnen ze uiteindelijk zelfs verdwijnen.

PraktijkStroom_LevenInJeLijf

De Basiscursus
De basiscursus is geschikt voor jong en oud. Voor mensen die weinig ervaring met lichaamswerk hebben en voor mensen die meer ervaring met lichaamswerk hebben. In tien avonden onderzoeken we de verschillende segmenten in het lijf waardoor je duidelijker krijgt waar spanningen in het lijf zich bevinden en wat ze je te vertellen hebben. In deze cursus ga je met behulp van ademhaling, contact, bio-energetica en lichaamsgerichte oefeningen op reis door je lijf en je leven. Daarin onderzoek je op een speelse manier, in een veilige omgeving, hoe je nu in het leven staat en doe je nieuwe ervaringen op.

Als je nog niet aangeraakt wilt worden of het te spannend vindt om in een groep te zijn dan raad ik je aan om nog niet met deze cursus te starten. Dan past individuele begeleiding wellicht beter bij je op dit moment.“Ik vond het een bijzonder programma met een mooie afwisseling en een goede verdeling. Deze cursus gaat dieper dan ik dacht. Het is soms confronterend én ik ontdekte dat ik ook van het leven geniet. Ik ben me bewuster geworden van mijn lichaam en dat past heel goed bij de gecombineerde leefstijl interventie.” Jacintha

“Ik vond de combinatie van verschillende onderdelen in het programma heel fijn. Ik ontdekte dat ik meer moet doen in plaats van denken.” Anoniem


Opbouw van een avond
Leven in je lijf is een cursus die bestaat uit een reeks van 10 dinsdagavonden. Het heeft een opbouw waardoor we in 10 avonden aandacht hebben voor alle segmenten in het lichaam met de bijbehorende thema’s. Er is een afwisselend programma. We werken met:

 


“Vooraf twijfelde ik. Ik twijfel altijd over alles. Daar was ik me van bewust. Ik wilde graag verandering in mijn leven en patronen doorbreken. Het programma vond ik erg leuk. Het heeft me geholpen om te vertrouwen in contact met anderen.” AnoniemIs lichaamswerk nieuw voor je?
Neem gerust eens contact op met je vragen.

Wat brengt het je?
Je komt meer in je lichaam en in je basis. Daardoor sta je krachtiger en kun je meer ontspannen. Hierdoor kom je meer aanwezig in je lichaam. Je krijgt meer gronding, doorstroming en energie. Je leert jezelf meer te accepteren en je grenzen aan te geven. Daardoor krijg je meer plezier en vitaliteit. Je leert om kwetsbaar te zijn. Om meer jezelf te zijn, alleen én in contact met anderen.“Mij is duidelijk geworden dat ik er mag zijn. Van binnen en van buiten. Hierdoor ben ik beter voor mezelf gaan zorgen omdat ik vind dat ik het waard ben. Kim, je geeft de cursus echt heel goed. Je contact met de groep is bijzonder goed. Mooi dat je deelnemers in de groep laat delen en dat je de emoties bij de deelnemers laat.” Rob de Reus

 

“Bij de open les voelde ik veel weerstand. Ik besefte dat ik juist daaraan wil werken want ik pas me altijd aan aan anderen. Ik ontdekte dat ik veel bezig ben met wat anderen van me denken. De oefeningen vond ik heel leerzaam” Sandra


Praktische informatie

Basiscursus Leven in je lijf, 10 dinsdagavonden

We houden ons aan de maatregelen zoals vastgesteld door het Rivm.

Plaats: Academ, Graaf Jan van Nassaustraat 8a, Rotterdam
Tijd: 19.00 – 21.30 uur
Kosten: € 345,- Hiervoor krijg je 10 avonden les, ondersteuning bij jouw proces, ideeën om thuis te verdiepen en een oefen-cd met bio-energetica oefeningen.

Geïnteresseerd?
Neem vrijblijvend contact op via de mail info@praktijk-stroom.nl of bel 06-24 933 618
Zie de agenda voor actuele data.

Als we door omstandigheden niet in een zaal mogen bijeenkomen dan gaat de cursus verder via Zoom op de geplande data of we schuiven de avonden door. Dat wordt bepaald aan de hand van de situatie.

Aanmelden
Als je je wilt aanmelden, stuur dan een mail naar info@praktijk-stroom.nl Deelname is op volgorde van aanmelding. Je ontvangt een bevestiging en verdere informatie.

De verdiepingscursus
De verdiepingscursus is geschikt als je al intensiever kennis hebt gemaakt met lichaamswerk of als je de basiscursus “Leven in je Lijf” hebt gevolgd. In deze verdiepingscursus ga je onderzoeken hoe de ervaringen die je in de verschillende fases van je leven hebt opgedaan, invloed hebben op hoe je nu in het leven staat. Je gaat gedurende tien avonden steeds meer herkennen op welke manier jouw unieke levensgeschiedenis in jouw lichaam terug te vinden is, hoe jouw karakter zich gevormd heeft; met de belemmeringen, valkuilen en de kwaliteiten ervan. Dit aan de hand van de karakterstructuren zoals beschreven in de Maskermaker:

1. Bestaan / gefragmenteerde karakterstijl

2. Gevoed zijn / behoeftige karakterstijl

3. Autonomie en zelfstandigheid / opgetilde karakterstijl

4. Zelfbeschikking en zelfexpressie / samengedrukte karakterstijl

5. Liefhebben en intimiteit / rigide karakterstijl

We werken dus steeds 2 avonden met 1 karakterstijl. De kwaliteiten ervan en we kijken naar de kwetsuur. Patronen worden hierdoor zichtbaarder en dan kan je ze in je dagelijks leven veranderen.

Wat brengt het je?

Door het volgen van leven in je lijf krijg je:

– Meer aanwezigheid in je lichaam
– Meer energie
– Jezelf leren toelaten en meer acceptatie
– Je krijgt meer vrijheid
– Meer gronding
– Herkenning
– Je leert om kwetsbaar te zijn
– Meer in contact met anderen
– Meer je grens voelen en aangeven

Drie keer per jaar is er een cursus Leven in je lijf. Voor data en kosten zie agenda.

Reviews

Warme cursus, respectvol voor alle deelnemers. Ik heb inzichten gekregen en voel me vrijer en meer mezelf.

Helemaal top, leven uit je hoofd…!

De cursus geeft je echt volledig inzicht in je gevoel en jezelf als mens. Piet

Fijn programma onder bezielende leiding.

De confrontatie aangaan met jezelf in contact met anderen en jezelf. Liefdevol begeleid door Kim en de assistenten. Geef jezelf een mooi cadeau met de cursus Leven in je lijf.

Wát een ervaring, wát een energie, wat een openheid, wat een liefde, wat stroomt er veel. Kim, thanks a million, een onvergetelijke ervaring die smaakt naar meer! Liefs, Liselore

 

Locatie 

Academ, Graaf Jan van Nassaustraat 8a, Rotterdam
Tijd: 19.00 – 21.30 uur

Cursuskosten
Je betaalt € 345,- (inclusief btw) Hiervoor krijg je 10 avonden les, ondersteuning bij jouw proces, ideeën om thuis te verdiepen en een oefen-serie met bio-energetica oefeningen.

Geïnteresseerd?
Neem vrijblijvend contact op via de mail info@praktijk-stroom.nl of bel 06-24 933 618
Zie de agenda voor actuele data.

Terug naar het cursusoverzicht