Dagworkshop

Een dag om jezelf te verdiepen

Lijkt de cursus Leven in je lijf je wat maar past het op dit moment niet in je agenda? Ben je nieuwsgierig maar wil je eerst in een eenmalige workshop kennismaken met lichaamswerk? Heb je behoefte aan een dag jezelf verdiepen? Kijk dan eens naar het onderstaande aanbod van losse workshops. Dit zijn dagen om je meer met jezelf te verbinden. Om meer in je lichaam te komen. Iedere workshop heeft een ander karakter. Een ander accent. Ze zijn los van elkaar te volgen.

De ontvankelijke vrouw

Tijdens mijn Vision Quest in Frankrijk zat ik tussen de bergen diep in de aarde. Mijn heilige cirkel voelde als een baarmoeder. Veilig en diep waarin ik dieper in mijzelf kon zakken. Daardoor kwam ik een diepere laag van zachtheid in mezelf tegen en kon ik de kracht daarvan voelen. Zachte levensstroom. Dat is precies wat we in deze tijd zo nodig hebben. Weer dieper in onze lijven zakken en zo een diepere connectie met onszelf en de aarde maken. Vanuit deze diepte is de 2-daagse “De ontvankelijke vrouw” ontstaan. 

Vaak zijn we als vrouwen gewend om veel te geven. Veel voor anderen te zorgen en onszelf te vergeten. En daarop loop je leeg. Dan is het belangrijk om weer contact met je kern te maken. Je kern in je lichaam. Dat doen we door middel van bodywork om dieper in je lijf te komen. We gaan spanning opruimen en je lichaam meer openen. Zo ontstaat er meer ruimte, zachtheid en dat wat jij nodig hebt.

We gaan het bekken openen om hier nog meer bedding aan te geven en dieper te zakken. Dan kan je zacht in je kracht staan en open je je vitaliteit en je ontvankelijkheid. Om steeds meer te gaan leven vanuit overgave. Zo kom je steeds dieper in je vrouwelijke essentie. Dit onderzoeken we in een veilige bedding van een mooie groep vrouwen.

Deze 2-daagse staat in het teken om meer in je vrouwelijke kwaliteiten te komen: overgave, diepte in jezelf, rust, zachte levensstroom.

Dit doen we door middel van:

Wat het je brengt:


Kim creëert tijdens haar workshops een veilige plek, waar iedereen zichzelf mag zijn en alle emoties en gevoelens de ruimte krijgen. Tijdens de workshop heb ik veel nieuwe inzichten opgedaan en helende bewegingen gemaakt, waardoor ik weer verder kan in mijn proces van persoonlijke groei! Kelly


Praktische informatie:

Plaats: Academ, Graaf Jan van Nassaustraat 8a, Rotterdam
Datum: 28 & 29 januari 2023
Tijd: 10.00 – 17.30  uur
Kosten: € 180,- (workshop, koffie, thee en wat lekkers)

Opgeven kan via de mail: info@praktijk-stroom.nl

Mocht je vragen hebben, neem gerust contact met me op. 

Als we door omstandigheden niet in een zaal mogen bijeenkomen dan gaat de workshop niet door en ontvang je je geld terug.

 

Vrouw in verbinding 

Wil jij ook meer in verbinding komen met je vrouw-zijn?
 
Wij hebben als vrouwen de bedding te zoeken bij elkaar. Maar hoe doe je dat als je dat niet hebt geleerd? Misschien vind je het makkelijker om met mannen om te gaan en ben je ergens op zoek naar meer verbinding met vrouwen. Dat was ook mijn zoektocht.

Door de jaren heen heb ik verschillende trainingen, (vrouwen-)workshops en festivals gevolgd. Wat ik daarin heb ontdekt is dat we zoveel van elkaar kunnen leren. En dat we zo’n wijsheid in onszelf hebben. Door in een diepere verbinding met jezelf te komen, kom je ook in deze diepere laag van jezelf. Werken vanuit je lichaam geeft nieuwe informatie. Dat maakt lichaamsgericht werken zo’n fijne ingang. En dat in de bedding van andere vrouwen. Graag neem ik je mee in deze reis.

 

“Ik vond het een variërend programma met een fijne afwisseling tussen actief en passief. Ik heb kwetsbaarheid, plezier en verbinding ervaren. We zijn allemaal één.” Vanessa

“Door het programma kon ik ontdekken welke nieuwe bewegingen ik kon maken. Ik vind het fijn dat ik mezelf kon zijn.” Anoniem


“Ik heb geleerd me over te geven aan de kracht, zachtheid en warmte van andere vrouwen.” Nikki


“Ik vond het een fijne, zachte en plezierige dag. Fijn om me verbonden met vrouwen te voelen. Ik heb geleerd om meer naar mijn gevoel te luisteren.” Bettina

 


In deze workshop werken we eerst aan de bedding in onszelf. Om eerst contact te maken met de diepere lagen in onszelf. Vanuit daar maken we verbinding met de ander.

We zijn allemaal spiegels van elkaar. Wat we van elkaar herkennen en wat we niet herkennen. Kan je werkelijk alle delen van jezelf accepteren? Kan je helemaal rusten in je vrouw zijn? Waar verlang je naar? Op een diverse en lijfelijke manier gaan we dat onderzoek aan. Deze dag is gericht op het verdiepen van je vrouwelijkheid. Om op diepere lagen in contact te komen met je vrouw-zijn.

 
Dat doen we door middel van:
* meditatie
* dans
* inquiry
* bio-energetica
* contactoefeningen
* sharings

Met het ervaren team creëren we een veilige bedding.

Na deze dag ben je meer in contact met je vrouwelijkheid.

Voor meer informatie check de agenda.

 
“De dag was heel erg fijn, zeker in deze corona tijd. Ik ben in mezelf gezakt en mocht echt compassie hebben voor mezelf tussen de anderen. Dat was een heel nieuw gevoel voor mij.” Manon
 
“Ik heb ervaren dat vrouw zijn mooi is en dat vrouwelijke energie mooi is. Er was deze dag liefde, verbinding en ik heb mooie inzichten opgedaan.” Michelle
 

“Deze dag bracht me veel plezier, zakken in mijn lijf en verbinding. Soms voelde ik ongemak in écht voelen en ontvangen. Ik ontdekte dat leren ook gepaard kan gaan met plezier. Mijn zelfontplooiing mag ook leuk zijn. Ik voel me zoveel rijker na 1 dag!” Maxime Muller

“Vooraf twijfelde ik omdat het over vrouwen ging. Ik heb deze dag ruimte kunnen geven aan mijn verdriet. Ik heb gevoeld dat ik behoefte heb aan compassie en koestering. En ik besef me dat ik erom mag vragen.” Anoniem

 

Dagworkshop “Je plek aannemen” 

Sta jij werkelijk op je eigen plek of neem je ongemerkt een andere plek in? Misschien een rare vraag, maar het gebeurt heel vaak dat je systemisch (dus in je gezin van herkomst) op een andere plek bent komen te staan. Dit doordat je bepaalde dingen bent gaan dragen, aanpassen, proberen op te lossen, te helpen etc. Om je vader, je moeder, het systeem te gaan redden.

In deze workshop gaan we onderzoeken of jij je plek inneemt of aanneemt. Dat is een wezenlijk verschil. Bij binding zit je nog vast in bepaalde dingen / patronen van het familiesysteem. Bij verbinding kun je het verleden zien voor wat het was en je eigen pad gaan. Dan ben er vrij van.

Als je je plek inneemt ben je iets aan het doen, systemisch gezien. Als je je plek aanneemt dan sta je op jouw natuurlijke plek. En dat geeft rust. Zo kan je ziel meer indalen. Daarvoor heb je nog bepaalde delen in jezelf te vullen. Om helemaal je eigen plek aan te nemen.

In deze workshop gaan we door middel van ervaringsoefeningen onderzoeken hoe dit nog in jou aanwezig is. En we gaan oefeningen doen om je plek aan te nemen. Zo kun weer contact maken met de liefdesstroom in je familiesysteem. Deze stroom is in iedere familie op de onderlaag aanwezig. Als je dit weer gaat ervaren brengt het meer zelfliefde.

Mocht dit je interesse wekken en wil je hier meer over lezen, dan kan ik je het boek “De Fontein, vind je plek” of het boek “Het veld van aandacht, systemisch werken via het lichaam” aanraden.

Praktische informatie

Plaats: Academ, Graaf Jan van Nassaustraat 8a, Rotterdam

Datum: 3 december 2022

Tijd: 10.00 – 17.30  uur

Kosten: € 90,- (workshop, thee en wat lekkers)

Opgeven kan via de mail: info@praktijk-stroom.nl