Individuele lichaamsgerichte therapie

Energetic Integration

 

Individuele lichaamsgerichte therapie

Lichaamsgerichte therapie gaat er vanuit dat het lichaam een belangrijke rol speelt bij psychische problemen. Je lichaam draagt immers al je ervaringen met zich mee. Daarom kan je lichaam je meer inzichten over jezelf geven. Hoe meer je ingehouden spanningen en emoties los kan laten, hoe lekkerder je in je vel komt te zitten en steeds meer jezelf kunt zijn. Lichaamsgerichte psychotherapie is een openende therapie. Wat je in de therapie leert kun je stap voor stap in je dagelijks leven toepassen.
Over lichaamsgerichte therapie en Energetic Integration is veel geschreven. Wil je hier meer informatie over, kijk dan op de site van de vakvereniging SBLP

Energetic Integration is een vorm van lichaamsgerichte psychotherapie.

Voor wie?

In de loop je  leven doe je bewust en onbewust ervaringen op, die zowel psychisch als lichamelijk effecten kunnen hebben. Dit kan ertoe leiden dat je niet meer in contact staat met jezelf, niet lekker in je vel zit of last hebt van veel spanning en angsten. Herken je je in een of meer van onderstaande klachten, dan is lichaamsgerichte psychotherapie misschien wel iets voor jou.

Uiteraard zijn er nog tal van andere problemen of klachten waar je last van kunt hebben. Ben je benieuwd of lichaamsgerichte psychotherapie ook in jouw geval zinvol kan zijn, neem dan gerust contact op.

sfeer-setting-01

Een prachtige uitspraak van een cliënt.

“Als je zelfliefde hebt, heb je eigenlijk alles”

En ik zag hoe het helemaal voelbaar was in haar lijf. Diep geraakt. Dankbaar.

 

Lichaamsgerichte psychotherapie kan je goed helpen wanneer

Praktische informatie

Voordat de therapie begint is er een intakegesprek. Hierin wordt samen bekeken of lichaamsgerichte therapie aansluit bij je klachten of problemen en kun je zelf bepalen of je hiermee verder wilt gaan. Een intakegesprek is gratis en duurt ongeveer een uur. Wil je een afspraak maken, dan kun je contact opnemen via de mail: info@praktijk-stroom.nl of telefonisch: 06-24 933 618. De kosten voor een individuele sessie bedraagt € 75,- en deze duurt 75 minuten. Een flink aantal ziektekostenverzekeraars vergoedt (een deel van) de kosten voor lichaamsgerichte psychotherapie, vanuit de aanvullende verzekering. Een doorverwijzing van de (huis)arts is niet nodig. Informatie over de vergoedingen vind je bij de beroepsvereniging SBLP. Je kunt geen rechten aan die informatie ontlenen. Dus het is handig om een en ander na te vragen bij je eigen verzekering.

Ik ben gediplomeerd energetic integration therapeut en ik ben in het bezit van een geldige VOG.

AGB praktijk-code: 90-049691
AGB zorgverlenersnummer: 90-58082
RBCZ-register: Licentienummer: 808107R
Beroepsvereniging SBLP
Aangesloten bij klacht- en tuchtrecht.
Geschillencommissie: CAM coöperatie nummer 5107814

Aangesloten bij beroepsvereniging en koepelorganisatie

logo SBLP Praktijk-Stroom

RBZC geregistreerd Praktijk-Stroom